hits

Tiden flyr. Eller?

Tiden går ikke, den kommer

 

Har jogget, ja. Jeg skriver det med en gang, for jeg er ganske fornøyd med meg selv. Jeg har riktignok fortsatt ikke løpt så mye som jeg skulle, men om uken ikke ennå er lang, så er det i hvert fall helg, og jeg rekker nok både en og to turer før helgen er over. Pluss en yogatime, har jeg tenkt.

Det er Hvervenbukta som har vært åsted for de fysiske utskeielsene. Hvervenbukta er så flott at den er en motivasjonsfaktor i seg selv. Når man i tillegg gjør joggingen der til en sosial greie med en god venninne, så er det virkelig ikke vanskelig å gjennomføre en treningsrunde. Tommel opp for jogging, gode samtaler og perler langs Bunnefjorden!

Men det skal sies at det var så vidt det ble noe av i dag. Påskeferien var som tidligere skrevet særdeles avslappende, og en stor del av den gikk med til å sove, slappe av, sove litt til og så slappe av litt igjen. Ferien burde ikke ha vært fullt så lang og saktegående, det skjønte jeg da jeg omsider satte i gang å jobbe igjen. Jeg hadde åpenbart satt av altfor lite tid til jobbing i påsken. Det medførte noen veldig hektiske dager med deadline i blikket og håret til alle kanter, og jeg avlyste (ja, jeg innrømmer det, om enn beskjemmet) først en avtalt joggetur fordi jeg måtte ha noe ferdig. Til alt hell, eller kanskje det heter personlig utvikling, klarte jeg å komme på at selv om jeg tok meg en pause fra jobbingen bare en times tid, ville det faktisk ikke hindre meg i å rekke deadline. Det er jo som regel ikke akkurat den timen som er problemet, var min konklusjon etter hvert, det er den stramme følelsen av stress og forpliktelse som får en til å tro at man har så fryktelig dårlig tid.

Det sitter i hodet, med andre ord. Eller i magen, for den saks skyld, følelsene kan være mer påtrengende der enn i hodet. Hvis man litt oftere trekker pusten dypt tre ganger, tar et skritt tilbake og får et overblikk over hvor mye tid man faktisk har til rådighet, kan man få seg en hyggelig overraskelse. «Tid er ikke noe som går, det er noe som kommer», hørte jeg av og til fra en klok mann jeg kjente. (Jeg tror ikke han hadde funnet det på selv, altså, men han var klok nok til å ta det med seg). Hvis man tenker litt over det sitatet når man føler at man må rekke "alt" på veldig kort tid, så kan man få et litt annet, mindre stressfokusert perspektiv på både det ene og det andre. God helg!

clock
Licensed from: cookelma / yayimages.com


 

Én kommentar

trenemamsen

21.04.2017 kl.22:01

Er kjempe fint rundt Hvervenbukta. Blitt mange runder rundt der :) Ha en fin kveld !

Skriv en ny kommentar

Cathrine Engebret

Cathrine Engebret

49, Oslo

Jeg er 49 år, er gift og har to jenter. Bor på Nordstrand i Oslo, og jobber som forlagsredaktør. Gleder meg stort til å komme i form til å løpe maraton i New York i 2018.

Kategorier

Arkiv